OM OSS

OM OSS

Om Aaima Kitchen

En resa för att överbrygga kulturell förståelse mellan öst och väst.

I hjärtat av Falun, där kullerstensgator slingrar sig genom stadens charm, dansar en ljuvlig doft i luften och leder förbipasserande till den hjärtevärmande berättelsen om Aaima’s Kitchen. Historien om den här restaurangen handlar inte bara om att servera autentisk pakistansk mat utan om en resa av motståndskraft, passion och strävan efter en dröm.

Aaima och Zain, ett par med en gemensam kärlek till matlagning, inledde sitt äventyr i Sverige 2017, initialt som studenter. Deras akademiska resa avslutades 2018, men det var bara början på ett annat kapitel som drevs av kulinarisk passion.

Stegen som tände Aaima’s Kitchen kom från den ödmjuka handlingen av Aaimas man som tog med sig hemlagade pakistanska rätter till sitt arbete på ett svenskt företag. Doften och de rika smakerna fångade sina kollegors gommar och lämnade dem längtande efter mer. De efterklangande uppmuntringarna från dessa kollegor var enkla men djupa: “Ni måste börja sälja den här maten; det är den mest autentiska pakistanska maten vi någonsin har smakat.”

År 2020 bestämde sig Zain för att omsätta denna uppmuntran i handling. Han skapade en virtuell plattform, en webbplats med namnet aaimakitchen.se. Paret fick sin första onlinebeställning, och glädjen att dela sin kulinariska arv började. Men när framgången började knacka på deras dörr, uppstod oväntade hinder.

Det lokala kommunhuset ingrep och informerade Aaima om att försäljning av mat från hemmet inte var tillåten. Oavsett detta bakslag stod paret emot utmaningen. Med beslutsamhet i hjärtat och en djup koppling till sina rötter sökte de staden för att hitta en liten plats att fortsätta dela hemmets smaker med samhället.

Under ett år drev Aaima och Zain en take-away-service, personligen förberedde och levererade varje måltid. Efterfrågan på deras autentiska pakistanska mat växte bara, vilket befäste deras plats i lokalbefolkningens hjärtan. Deras dröm var dock bestämd för större höjder.

I april 2021 tog paret ett djärvt språng av tro. De beslutade att etablera en liten restaurang i hjärtat av Falun och förvandlade en dröm till tegel och murbruk. Från det ögonblicket utvecklades Aaima’s Kitchen från en blygsam take-away-service till en blomstrande familjeföretag.

Restaurangen blev en fristad för dem som sökte den äkta smaken av Pakistan. Varje rätt på menyn bar inte bara smakerna av noggrant utvalda kryddor utan också essensen av en resa fylld av utmaningar och triumfer. Väggarna ekade av skratt, klirrande bestick och delade historier om ett par som förvandlade motgångar till möjligheter.

Aaima Kitchen står idag inte bara som en restaurang; det är ett vittnesbörd om Aaima och Zains obesegrade anda. Deras resa, från hemlagade måltider till ett blomstrande familjeföretag, inspirerar inte bara dem som går genom dörren utan alla som tror på magin som sker när passion möter uthållighet.

Sorry, no posts matched your criteria.
Aaima Kitchen

Aaima Kitchen,
Åsgatan 29 C, 791 71 Falun,
Ring Oss – 0732460571, 0700318925,
Email – order@aaimakitchen.se